Grönt te

GRÖNT TE – 绿茶 – har inte oxiderats och har därför kvar mycket av det naturliga teets smak och doft. Efter plockningen hettas teet upp för att hindra det från att oxidera. Upphettningen sker genom att teet rostas eller ångas.

WU LU är ett grönt te från Zhejiangprovinsen i Kina. Teet skördas på det dimhöljda berget Lu,  en plats som är berömd för sin dramatiska skönhet. Ordet Wu betyder dimma och teets engelska namn är därför Misty Green. 

Utseende: Slanka, lätt böjda blad.

Doft: Frisk.

Smak: Gräsig. 

Så här brygger du ditt WU LU-te: 

Lägg 1-2 tsk te i ett glas. Häll på ett par msk varmt vatten (ca 75 grader) och låt tebladen bli genomfuktade.

Fyll glaset med ca 2 dl varmt vatten och låt teet dra i 1-2 min. Teet kan bryggas 3-4 gånger. 

Föredrar du att brygga teet i en kanna ökar du mängden te något.